BRASIL WINT. EMMELOORD KANSLOOS NAAR HUIS GESTUURD.

BRASIL WINT.  EMMELOORD KANSLOOS NAAR HUIS GESTUURD. 7-3.

Gedragen door een onstuimige westenwind zeilde de ploeg van Emmeloord vol donkere plannen de sporthal binnen, alwaar ze door Brasil, dat de beste wedstrijd speelde in dit nog jonge seizoen, in de doofpot werden gestopt.

De toeschouwers in de Theo Breuerhal, waar ook de sterren van weleer ruimschoots aanwezig waren, kregen prachtige combinaties en doelpunten voorgeschoteld. Dat begon al gelijk met de eerste goal toen Sem Smit het eindpunt was van een wervelende aanval over de gehele lengte van het veld. 1-0. Hij kreeg er zo’n kick van dat ook de 2-0 van hem kwam.

Emmeloord, een technisch vaardig team probeerde terug te komen in de wedstrijd maar er zat altijd wel een verdedigend been tussen. Dat leidde uiteindelijk tot een uitbraak waarbij Kees Weijers oog in oog kwam te staan met hun doelman die kansloos was 3-0. Er kwamen voor beide teams wat kansen en hachelijke momenten over en weer die de keepers de kans gaf uit te blinken. Emmeloord scoorde de 3-1.

Na de Rust was het een eigen speler van Emmeloord  die de oude afstand herstelde. 4-1.Traditiegetrouw, gesterkt waarschijnlijk door de peptalk van coach Paul Weijers, was het toen de beurt aan Jesse Pastoors. Voor de rust had hij wat pech, echter de 5-1 en de 6-1 kwamen op het scorebord dankzij zijn acties.

De resterende tijd had eigenlijk administratief afgewerkt kunnen worden. Emmeloord trachtte de terugreis nog enigszins draaglijk te maken en Brasil liet, na het zevende doelpunt van Brian Hogeweide, de teugels vieren om de toeschouwers reden te geven in de kantine nog wat opbouwende kritiek los te laten inplaats van oude koeien uit de sloot te takelen. 7-3, prima resultaat. De volgende wedstrijd is Andarinyo in Eerbeek de gastgever.