Brasil’77 geeft overwinning uit handen

STRIJD DER TITANEN ONBESLIST 5-5

Fc Jugador, spaans voor speler, kwam als koploper naar de Theo Breuer hal en vooral door het geluid dat ze tijdens de wedstrijd maakten was dat terecht.

Laatkomers konden nog net de penalty meekrijgen die Jesse Pastoors onberispelijk inschoot. De gasten reageerden furieus met vooral individuele acties doch scoren konden ze niet. Roel Gebbinck wel. Met een droge knal maakte hij er 2-0 van om daarna met een rush bijna vanaf de achterlijn het hele veld op achterstand te zetten. 3-0.

Hoe meer hun coach de trompet open zette, hoe beter de wedstrijd werd. Prima aanvallen over en weer. Het werd 3-1 maar nog voor de pauze was het Ron, de verloren zoon, Prinsen die liet zien dat hij het scoren nog niet is verleerd. 4-1.

Na rust veranderde het spelbeeld. Brasil werd onrustig ondanks het feit dat Roel Gebbinck eerst nog de 5-1 op de teller had gezet. Met teveel lange ballen en de paniek achterin kwamen de gasten terug, lieten zien dat ze niet voor niets hoog op de ranglijst staan. Toen er nog twee minuten te spelen waren trokken ze de stand gelijk. 5-5. Een warrig leidende scheidsrechter kende Brasil nog een laatste vrije trap toe echter resultaat leverde dat niet op.

Jammer, de drie punten hadden thuis kunnen blijven. De strijd aan de top van de ranglijst blijft voorlopig nog onbeslist. FC Jugador kneep de handen dicht en Brasil had wat om over na te denken in de kantine waar de geest van Theo Breuer met weemoed werd herdacht