Brasil wint eerste wedstrijd

Brasil wint de derby van LZV/Kuipers

De eerste wedstrijd van Brasil in het nieuwe seizoen. Lichtenvoorde, Hameland Hal, op een
regenachtige vrijdagavond half negen. Twee oud sterren van Brasil op de tribune. Britt Rensen en
Leo Tempels. Samen goed voor een vrachtwagen aan doelpunten in de goeie ouwe tijd en
omstreken. Dat kan dus eigenlijk niet meer misgaan met zulke toeschouwers.
En dat blijkt. Brasil is in het begin de aanvallende ploeg wat uiteindelijk resulteert in de 1-0 via
Kees Weijers. Daarna lijkt LZV terug te komen maar strandt in de meeste gevallen op Marco
Olthuis die keept alsof de jaren niet aan hem voorbij gegaan zijn.
Via Jesse Pastoors komt de 2-0 op het scorebord en nog voordat de thee zijn ronde doet is het
Sem Smit met de 3-0.
Coach Paul Weijers lacht en heeft niet veel redenen voor een donderspeech in de rust. Dat geeft
de lichtenvoordse burger moed en ze krijgen enkele kansen die echter hopeloos tegen de
achtermuur en het plafond verdwijnen.1-3 is het nog wel na een wat wilde uitbraak.
Nadat een Brasil-speler voor twee minuten (discutabel) het veld moet ruimen, ruiken ze hun kans,
maar in een prima uitbraak is het Roel Gebbinck die de wedstrijd in het slot gooit met de 1-4. Een
verdiende overwinning, met een goedkeurend knikje van de oud-sterren. Tot de volgende week.