Over ons

Brasil’77

Op vrijdag je weekend beginnen met een lekker potje zaalvoetbal, hoe fijn is dat? Of je nou-speler, als toeschouwer of anderszins betrokken bent. Daarna in de kantine, of in het cafe, onder het genot van een biertje lekker bijkletsen met je teamgenoten. Dit gebeurt nu al 45 jaar bij Brasil’77. De sporthal is ondertussen vernieuwd, de cafe’s hebben andere namen gekregen en andere bezitter, maar Brasil is gebleven.
Wat een prachtige club is Brasil. Ook wel een beetje een aparte club. Ik heb zoveel prachtige derde helften mogen beleven. Dit is volgens mij de kracht van Brasil, presteren in een prettige sfeer.

Om een wedstrijd te winnen werd dikwijls het randje van het toelaatbare opgezocht, of soms zelfs overschreden. Ik heb dan ook de illusie dat ik vele malen vaker gewonnen heb dan verloren, nee….ik weet dit wel zeker.
Heel veel (erg) goede spelers hebben door de jaren heen het rood/zwart van Brasil verdedigd. In het begin kwamen ze uiteraard vooral uit Braamt en Silvolde, later ook uit de omliggende dorpen.

Drie bloeiperiodes met langdurig verblijf in de hoofdklasse en tegenwoordig zelfs in de topklasse. Spelen tegen teams die 2 keer in de week trainen en tegen clubs die hun spelers grof betalen. Meewarig aangekeken worden als ons eerste team met boodschappentasjes aankomt bij een uitwedstrijd. Niets is mooier om dan als winnaar van het veld af te stappen. Trainen wordt er bij ons niet gedaan, en iedereen betaalt contributie.

Wij als bestuur zijn erg blij, maar ook een aantal personen op de achtergrond, die zich ingezet hebben om dit mogelijk te maken. Heel erg bedankt hiervoor!
hebt ideeen over hoe dingen anders of beter moeten, neem dan zeker contact met ons op, blijf niet aan de zijlijn staan.

Bestuur huidig Brasil’77
Voorzitter: Mark Arnold
Secretaris: Thijs Jolink
Penningmeester: Paul Weijers
Lid: Leo Tempels